Fodervärd/Bibehållen avelsrätt

Vi erbjuder de som bor i närhet av oss att bli fodervärd.

För att vi ska kunna hålla hög nivå på vår avel så är vi noga med vilket hem våra tikar och hanar flyttar till. Därför är det viktigt att ni som familj till en av våra hundar är införstådda med vad det innebär. Vi väljer noga ut valpar som vi bedömer har de bästa egenskaper för att kunna avla på. Det är först när valpen nått en ålder av 12-18 månader som vi riktigt säkert vet om den kommer kunna ingå i avel eller inte. Det är därför viktigt att vi har en god relation med fin kommunikation om valpens utveckling och trygg vetskap om att valpen tas om hand med stor omsorg. Därför är vi så glada över de familjer vi har idag, men söker alltid efter nya familjer.


Ta emot en tik.

Att ta emot en tik ifrån oss innebär att du står vår vårdnaden för valpen. Valpen ska vara försäkrad och äta premiumfoder, vi hjälper dig hitta rätt foder till hunden. Du ska meddela oss när tiken löper och vara tillgänglig för att lämna tiken för parning. När det är tid för valpning lämnas tiken hos oss senast två veckor innan valpning och stannar hos oss tillsammans med valparna tills dess att det är dags för hennes valpar att flytta till sina nya familjer vid 8 veckor. All kostnad kring avel och valpning står vi för. Vi vet att många har svårt med att lämna ifrån sig sin tik, därför är det viktigt att ni noga tänker igenom om detta är ett alternativ för er.


Ta emot en hane.

Att ta emot en hane ifrån oss innebär att du står vår vårdnaden för valpen. Valpen ska vara försäkrad och äta premiumfoder, vi hjälper dig hitta rätt foder till hunden. När det är tid för hanen att ingå i avel kommer vi ha löpande kontakt om planerade parningar. Det kan då ske med kort varsel. Det är viktigt att hanen i god hälsa och kondition.


Vad kostar det.

All kostnad som berör avel tex. veterinärbesök vid ultraljud eller progesterontest står vi för. övriga kostnad som försäkring, mat och övrig vård står ni för. Ni betalar även en del av hunden. Vi kommer skriva individuella avtal om vad som gäller den specifika hunden.Håll koll på er skräppost så inte våra mail hamnar där.